top of page

Bønne-Brownie til Morsdag/Valentines?


Se så saftig!

Denne nydelige brownien skårer meget høyere enn andre "normale" kaker på næringsstoffskalaen og er et fint alternativ til den vanlige sukkerbomba.

Jeg vet det høres nokså merkelig ut og muligens litt sånn på kanten til hva som kan kalles kake - eller brownie, men denne er bare sååå god!

Dessuten, ingen vil noensinne kunne gjette at hovedingrediensen er kidney bønner ;-)

Røde bønner er en veldig god proteinkilde, og er også rik på folat og tiamin, jern, kalium, magnesium og ikke minst kolesterolsenkende fiber. Alle sammen viktige nærinsstoffer.

Røde bønner er en god kilde til et sporstoff som heter molybdenum. Dette stoffet er en viktig komponent i eliminasjon av sulfitter. Sulfitter finnes i for eksempel øl, salatdressinger, brus mfl, og er et konserveringsmiddel som frigjør svoveloksid (SO). Molybdenum hjelper til å uskadeliggjøre dette i kroppen vår. Tilsetningsstoffer som frigjør SO i mat er merket med E220, E221, E222, E223, E224 og E226-E228. Noen kan være ekstra følsomme for sulfitter i mat.

In the making...

Okei, over til selve bakinga:

Dette er hva du trenger til en liten langpanne(20x20) eller to små brødformer som jeg bruker:

1 pakke/kartong kidneybønner (økologiske fra GoGreen)

2 egg

6 ss kakaopulver

4 ss meierismør, smeltet

1/2 dl glutenfritt mel

2 ss honning

2 ts vaniljeessens

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 dl sukrin

Fremgangsmåte:

Hell vannet av bønnene og rens dem i kaldt vann. Ha bønner, egg, kakao og øvrige ingredienser i en middels bolle. Smelt smøret sammen med honningen og tilsett dette resten av ingrediensene.

Bruk stavmikser til røren blir helt glatt og bønnene er most.

Hell røren over i en smurt form. Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter avhengig av hvor bløt du vil ha brownien.

Kan også toppes med en enkel sjokoladeglasur dersom du vil være ekstra gal ;-)

#kake #brownie #suntoggodt #godt #morsdag #oppskrifter #sunnerehverdag #bønner

7 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page