Derfor sparer planlegging tid


I hverdagen vår prioriterer vi gjøremål vi har en forpliktelse til og det som allerede er planlagt. Vi går ofte og tenker på at vi skulle spist mer fisk, eller tatt den joggeturen, startet på det treningsprogrammet snart, osv. Og så blir det ofte med tanken. Kjenner du deg igjen?

"If you fail to plan, you plan to fail!"

Dette utsagnet er det mye sannhet i. Dersom det vi ønsker å oppnå ikke har noen plan, er vi dømt til å mislykkes. Her spiller ofte manglende motivasjon inn, som gjør at du utsetter de tingene som egentlig er de viktigste å få orden på.

Hvis du planlegger for en uke i gangen hva du skal ha til middag, når du skal trene, hvem som skal hente barna hvor og når - ja, da sitter du til slutt igjen med tid til overs. Først og fremst vil en planlagt liste over gjøremål og aktiviteter for neste uke gi deg oversikt over hva du må koordinere og sette inn i system. For det andre vil du også innse at du må gjøre realistisk planlegging, ikke går for hardt ut å tenke at nå skal jeg trene 5 dager i uka og lage en ny oppskrift til middag hver dag. Begynn i det små, planlegg deg ikke i hjel.

1. Legg inn 1-2 handledager der du på forhånd har lagt en slagplan.

2. Legg inn minst 2 faste treningsøkter på 1 time, der du får svettet skikkelig.

3. Begrens skjermtid og bruk heller tiden på fysisk aktivitet, tid med barna, eller frisk luft.

:-)


1 view0 comments

Recent Posts

See All