Slik får du barna til å spise mer grønt!


Det er ikke alltid grønne erter eller brokkoli firster like mye. Sånn er det ofte for mange barn, og foreldre sliter med å få barna sine til å like grønnsaker.

Grønnsaker inneholder utrolig mange vitaminer, antioksidanter og fiber, som alle er svært fordelaktig for barns helse og vekstutvikling.

Lag grønnsaksMOS!

Når vi spiser f.eks potetmos så spiser vi mer potet enn om vi hadde spist den kokt. Det samme skjer når vi lager grønnsaksmos - vi og barna, får da totalt mer grønnsaker i oss.

Lag mos av for eksempel gulrot, søtpotet, brokkoli og spinat, blomkål, erter, kålrabi.

Kok grønnsakene møre, mos med stavmikser eller en stapper hvis du ønsker mer konsistens. Tilsett SMØR. Denne delen er viktig fordi det er slik at mange vitaminer trenger fett for å tas opp i kroppen. Det vil også gi en god og rund smak til grønnsaksmosen. Ha gjerne oppi melk eller kjøtt/fiskekraft hvis du ser at du trenger mer væske. Til slutt kan du smake til med salt og pepper, eventuelt annet krydder.

Til slutt: Ikke gi for mye oppmerksomhet hvis barnet ditt er flink å spise opp grønnsakene. Gi heller litt mer neste gang. Grønnsaker burde være like naturlig å spise som alt annet. ;-)


10 views0 comments

Recent Posts

See All