top of page

Smart trening ala Tv-trening!


Da var det endelig helg igjen og vi har er allerede kommet til 15.januar. Jeg får alltid litt småpanikk hver januar måned og planlegger en masse greier jeg vil gjøre i løpet av året som vi nå har foran oss. Hva som blir gjennomført vil tiden vise.

Hver uke får vi tildelt 168 timer. Det varierer så klart veldig hvordan livssituasjonen vår er, men la oss gå ut fra at vi er i jobb og sover ca 7 timer hver natt. Av disse 168 timene kan vi regne med at mer eller mindre 50 timer går med til søvn og 50 timer til jobben. Etter husarbeid, og andre praktiske gjøremål kommer de timene vi selv kan disponere fritt. Her kan du velge å prioritere stillesittende aktiviteter, som gjerne betyr at man sitter foran en eller annen slags skjerm. Eller du kan prioritere å snike inn litt smart trening eller tv-trening, som jeg kaller det. To fluer i en smekk! Hvorfor ikke gjøre noen enkle øvelser som samtidig får hjertepumpa til å gå? Det viser seg nemlig at halvparten av oss i Norge går mindre enn 10 minutter sammenhengende hver dag. En stillesittende jobb og hverdag er en snikende sykdom.

Jeg tror på hverdagsaktivitet og mener at alle har tid til å investere i helsa si hver dag. Derfor liker jeg såkalt tv-trening, der du kan se på dagsrevyen eller god morgen norge, samtidig som du aktiverer musklene dine. Gjør 3 øvelser, 10 repetisjoner, og gjenta dette 3 ganger, altså 3 runder. Det tar ikke mange minuttene og du kommer heller ikke til å angre etterpå.

Dynamisk planke:

Stå i plankeposisjon, albuer under skuldre og kroppen helt rett. Stram magen. Løft deretter ett og ett bein ut til siden, 10 ganger på hver side.

Dynamisk planke

Dips på benk:

Plasser håndflatene på kanten av feks en benk. Hold ryggen så nærme hendene som mulig under hele bevegelsen. Senk deg så ned til armene er 90 grader. Press opp. Gjenta 10 ganger.

Dips på benk/stol/bordkant

Hoftehev:

Ligg på ryggen med føttene sp nærme setet som mulig, uten at ryggen løfter seg. Press opp hofta samtidig som du strammer rumpa. Hold topposisjonen i ca 3 sekunder før du senker deg ned. Gjenta 10 ganger.

Hoftehev

Kjør TRE, 3, runder med 10 repetisjoner av hver øvelse.

Hvordan gikk det?

GOD HELG til alle dere :-)


12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page